Saftsoppa

Det här är förresten favoriten bland barnen just nu! Valios nya jordgubb-lime saftsoppa. Duger som morgonmål, mellis, med flingor och när man är sjuk samt blandat med kvark (om man har tur). Dessutom har denna variant ingen socker eller konstgjorda sötningsmedel utan är sötad med Stevia som är ett naturligt sötningsmedel! Perfekt! Elvin äter ju inga frukter men tycker nog om denna så jag ger gärna av den så får han lite c-vitamin förutom från piller…

EDIT: Saftsoppan har ju då 50% mindre socker…inte helt utan. Men tänker mig att Stevia är bättre än socker och konstgjorda sötningsmedel…Tack Johanna för att du  påpekade detta. Gott smakar det iaf! men nog dyrare än de andra sorterna.

20130221-114757.jpg

Annonser

11 thoughts on “Saftsoppa

 1. Ja, dom saftsopporna tycker vi också om 🙂 Fast dyrt blir det ju och en liter räcker ju ingenstans här, så det är ibland på gröt man kan få. Idag ska jag laga egen soppa på hallon, få se vad det blir. Har lite sukrin kvar från LCHF-tiderna 😀

  • Hur lagar man saftsoppa själv? Jag har Stevia så man kan väl söta den med det? Har inte ens tänkt hur dyrt det blir/l men snart kanske jag kan laga själv soppa då vi har stor kök o stort kylskåp/frys 🙂

   • Jag lagar på ett ungefär alltid ) Idag hade jag i ca 3 dl hallon och ½ liter vatten? Kokade upp med ett par matskedar sukrin. Tog från plattan och vispade i pot.mjöl + vatten och lät det koka upp igen. Strödde på lite socker och nu får det svalna så sätter vi det på risgrynsgröten! Snabbt o enkelt och man tar vilka bär man har.

 2. Där är nog socker, bara 50% mindre än vanliga saftsoppan. Bli inte lurad av marknadsföringen ;)Kom ihåg att stevia är 500 ggr sötare än socker så använd varsamt då du sötar dina egna grejor.

  • Ja men mindre socker är ju bättre? Använder inte stevia annors, under graviditeten några ggr i bakverk annors nästan inget socker/stevia. Är inte stevia ändå bättre än vanligt socker eller sötningsmedel?

   • Socker är aldrig bra, helt klart! jag har inte läst forskning om användning av stevia så jag vet inget om det. Har hört att smaken är ganska besk.

    • Jag använde Stevia under graviditeten för fick diabetes och har sen dess valt det i limun t.ex om det finns. Lagar jag ”fitness-mellis” åt mig själv med saftsoppa+kvark sötar jag det inte alls men åt barnen (om dom sku råka äta det) sätter jag lite socker.

     • socker i små mängder klarar kroppen av 🙂 Observera att steviasötade limun innehåller fruktos som är värre än vanligt bordssocker. Små mängder inte dåligt för oss men i stora mängder blir det skadligt.

     • Men nu fattar jag inte? Varför är stevia värre än vanligt socker? Om man dricker en limu då och då så vad skall man då välja: vanlig, light eller stevia? Har funderat länge över detta.

      Helst skall man givetvis inte dricka limu alls men OM man ändå gör det, så som jag ibland. Och vad väljer man åt barnen då? Light saft eller vanlig? Berätta om du vet bättre! Tack! 🙂

 3. Hej,

  Nej steviasötade limun är också sötade med fruktsocker-fruktos (raffinerd version) fruktos i sin naturlig form (frukt) är det inget fel på. Stevian är det inget fel på men jag sa bara att steviasötade limun har också fruktos (raffinerat förstås) bara att man ska vara försiktig med missvisande marknafsföring. Samma gäller stevia man köper i butiken, oftast är det nästan bara sörningsmedel och bara lite stevia. Väldigt vilseledande.
  Gällande limu. Om man då och då dricker limu så kör man på det som smakar bäst. Den socker mängd man får i sig just då är kngen fara men om man dagöigen dricker limu då ska man absolut dricka light. Aspartam i sug är inte skadligt för oss men känns ju knödigt att få i sig det i stora mängder. Kanske allt det andra i limun är mera onyttigt som slla tillsatsämnen och sånt. Hoppas ag nu inte rodda till dig och gjorde dig confused 😉

 4. Hej,

  Mitt svar försvann någonstans. Limu som är sötad med Stevia är också sötad med Fruktos, Missvisande marknadsföring igen 😉 Samma som att köpa stevia från valig matbutik är oftast sötningsmedel med lite stevia.

  På tal om limu så om man dricker då och då limu så kör man med smaken man föredrar, ingen fara att dricka socker ibland. Om man däremot dricker dagligen limu så ska man nog välja light varianten, helt klart. Den mängden socker limu har är väldigt skadligt i stora mängder.

  Aspartam och andra sötningsmedel är inte skadliga för oss i måttliga mängder, men som du själv säger behöver vi dricka limu 😉
  (kanske ibland jo för det är ju ganska gott)

  Hoppas jag inte rodda till dig helt 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s