Sjuk i stan

Vi är hemma andra dagen med barnen och min mamma. Elvin fick feber må kväll och båda har varit hemma från dagis sen dess. Elvin har lite stegring idag men mår redan bättre.

Denna vecka känns superlång och trög med två barn som har tråkigt. Svårt var det för den febrige 3,5-åringen att vila igår då lillasystern bara härjade på. Ännu 2 dagar kvar till veckoslutet…Vi har inte så mycket egna saker här så det gör inte situationen lättare. Vi har ritat, pysslat, sett på tv och lekt med de få saker vi har. Ut kan man bara gå med 2/3 barn och nu då vi varit inne ganska mycket håller vi på att bli galna. Utan en till vuxen skulle jag inte klara mig här. Inte i detta tillfälliga ”hem”.

Spänningen med att bo i stan har lagt sig och nu är det bara jobbigt. Vi känner oss rotlösa och barnen har tråkigt. Visst är det en fin lägenhet men med en massa saker som man”inte får röra” är det bara svårt. Utan egen gård är det inte heller så där bara man går ut, dessutom behövs det två vuxna för det, så här i storstan som man är. Så min mamma har nog haft mycket att göra här med oss. I mars får hon ta lite ”semester” från oss igen.

Vi hoppas att Elvin blir frisk och att barnen kan återvända till dagis på måndagen, för allas skull…

 

EDIT: Här vill jag ännu tillägga att ganska nära huset vi nu bor i finns 2 jätte stora lekparker, vilket ju underlättar livet en massa. Då 1 barn är sjukt kan man ju inte fara dit med de två andra, om inte man har en annan vuxen som hjälp, vilket vi haft. Skulle nog kunna tänka mig att bo i centrum, men inte i den här lägenheten kanske, dessutom är den svindyr. Tänk att man får 2-3 hus i Esbo för det priset? Galet! Summa sumarum stan är najs om det är ens eget.

20130213-165226.jpg Aarons lekstund

20130213-165514.jpgVildingens kvällslek

20130213-170144.jpgNågon som kanske lite redan saknar dagis…?

Annonser

4 thoughts on “Sjuk i stan

  1. Kanske man lär sig uppskatta mera hur bra man har det? Alla har ju inte möjlighet till stort hus/lägenhet, egen gård, osv….något positivt mitt i det jobbiga kanske…? 🙂

    • Man lär sig uppskatta sitt Eget hem, stort eller litet. Sina Egna bekanta saker och sina Egna rutiner, speciellt viktigt med barn. Jag syftade här nu mest på fiilisen att bo hos någon annan och inte känna sig hemma.

      Alla har inte hus och gård nej, det har vi inte heller alltid haft, utan jobbat hårt för och tagit lån, som de flesta.

      Men kommer absolut att kännas härligt att komma Hem om några veckor, fastän allt inte är i ordning där heller på en tid. Och vill inte flytta på en tid…Uppskattar nog hemmet sen mer än någonsin! 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s