Semester i stan!

Vägen till drömhuset har kanske inte tagit så länge men varit desto jobbigare. Vi borde börja packa med raketfart nu eftersom om 3 veckor skall denna lägenhet vara tom för de nya ägarna. Huset dit vi skall flytta till skulle bli färdigt 24.1 men idag har vi fått veta att det inte kommer att bli så. De har lagt fel slags kök åt oss och bl.a. detta kommer att fördröja arbetet med 5 veckor. *Svordom*. Tur i otur att vår projektledare är en hygglig man för han har fixat en möblerad 110m2 lägenhet åt oss i ett höghus i Helsingfors centrum (Kampen). Vi kommer att flytta in dit om 3 veckor och bo där tills början av mars och sedan flytta in i det färdiga huset när det är klart. Barnen skall inte behöva bo bland lådor. Lägenheten har 2 sovrum och ett enormt vardagsrum och öppet kök samt 2 wc:n,bastu och balkong. Inte illa. Dessutom kommer vi att få sköta ett jätte stort akvarium med riktiga fiskar! Hjälp! Husbolaget har även eget gym så gissa vem som kommer att bo där…Vi kan ju ta detta som en 5 veckors semester ”in the city of Helsinki”. Sen efter det blir det egnahemshus uuute på landet i Esbo.

Spännande att få prova på att bo alldeles i centrum men så klart lite jobbigt att köra fram och tillbaka barnen till dagiset i Esbo. Tycker ändå att det är viktigt att de fortsätter sin vardag och sina bekanta rutiner där 4 dagar i veckan mitt bland allt detta flyttande. Min mamma bor som tur i centrum så hon kommer säkert att hänga med oss en del på veckan och barnen kommer säkert att ha lite fler lediga dagar än normalt. Vi försöker att ta detta som en rolig mellanetapp och hoppas att barnen inte blir jätte olugna och stressade. Vi tar med deras bekanta leksaker och resesängar och så får de prova än en gång på att sova i samma rum.

Så nu borde man då veta hurdant väder det är i februari och vad man behöver med sig till ”citykämppän”.

 

P.s. Alla vänner som bor i stan ohoj!, nu är jag snart nära er och redo för kaffe sällskap på dagarna!

 

 

Annonser

7 thoughts on “Semester i stan!

    • De e kunnon citykämppä i 5 vån med utsikt över stan! Nästan som man borde ordna proper vuxenfest där? Hihhih…finns nog inte ork för sånt.

  1. Skit för att dom lagt in fel kök men hej va kul att få bo vi kamppi. Det skulle vara farligt för mig att bo där, skulle slösa hutlöst mycket pengar ;P 🙂 å sitta nere vi ben & jerrys å äta glass i smyg. Det blir nog bra å roligt med en liten ”minisemester”.

  2. Pingback: Life in the city | A penny for my thoughts

    • Jo så tänker jag med! Dessutom e det win-win då man har sin egen morsa nära i stadiändan på eftermiddagarna. Hoppas bara att ungarna int blir helt förvirrade över 2 flytter. Den äldre fattar nog och tycker att det är helt spännande det med ”akvariefiskar” men den mellersta är nu i sån trotsfas att hon kommer säkert bara att skrika hela februari igenom.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s