Gör vardagen lättare

Har funderat mycket på det här med att göra vardagen lättare. Nu då man har 3 små barn som alla har olika behov och lite olika dygnsrytmer måste man alltid vara ”ett steg före” så vardagen skall funka. Då vi är två föräldrar har vi fått det att fungera, inte så smidigt ännu kanske men vi är på väg ditåt. På morgnarna behövs det hos oss t.ex. två föräldrar som klär på de äldre barnen till dagis för de skulle helst bara springa omkring nakna. Ifall Aaron skriker just då måste pappa sköta denna ”syssla” ensam och han börjar verkligen likna en robot då han gör det. Samma gäller kvällssysslorna. Att äta kvällsgröten och tvätta tänderna går inte så smidigt hos oss för tillfället och vi turas ofta om med vem som ”sköter” storisarna och vem som är med Aaron, ifall han inte är nöjd i sin gunga. Den har nog underlättat vårt liv förvånadsvärt mycket.

Skulle gärna höra era bästa tips för att göra småbarnsvardagen snäppet lättare. Här kommer mina bästa tips upplistade:

– Beställ veckans mat hem. Vi har provat hittills på Keittiökaveri, Syö hyvin och beställde just -50% presentkort från Groupon till Spoon Mama som också levererar matkassar. Vi brukar alltid beställa så många presentkort man får (oftast bara 1/hushåll för nya kunder) och använda dem då det är matkris (dvs. inga indéer eller ork så typ alltid). Kommer definitivt att använda oss av denna typs service allt oftare då menyn passar vår familj.

Beställ butikuppköpen hem. Alepa har en matkasse service då du betalar bara 6,90€ för att få dina uppköp levererade hem! Genialt, varför finns det inte i alla matbutiker. Vem orkar hassa sin eller familjens dyrbara tid till att stå och köa i matbutiker då man kan göra annat. Man sparar både på tiden, bensinen och sina och barnens nerver. Har inte provat detta men skall definit göra det.

Städerska. Inte något jag tycker att man definitivt behöver alltid t.ex. om man har en liten familj/lägenhet.  Då man är 5 i familjen och bor i ett stort hus så tror jag att det kommer att vara mödan värt, vi kommer säkert att anlita en städerska 1-2ggr/månaden. Har provat på några städningar via Groupon.

Tvättorn med torktumlare. Något vi inte haft förr men som jag märker att vi definitvt behöver, och kommer att få i nya huset. Sparar tid och nerver…

Stor frys. Något vi inte heller haft i denna lägenhet men som jag verkligen saknar. Vill baka mera och laga större mängder mat som man sedan kan frysa. Sparar tid, pengar och nerver…

Barnvaktshjälp då och då. Sparar på föräldrarnas nerver och främjar allas psykiska hälsa. Alla behöver egen tid och dessutom behöver alla föräldrar tumistid.

Förberedelser inför följande dag. Välj färdigt dina och barnens kläder. Sätt färdigt kaffe i kaffekokaren, morgonmålet färdigt och sov så mycket du kan.

Gråtalarm. Behändig och behövs i många år. Kanske man kan jumppa då babyn sover (om man bara har ett barn)?

Bil.Kan lätta på vardagen men också bli dyrt?

Kommer ni på något mera??

Annonser

2 thoughts on “Gör vardagen lättare

 1. Planering, planeringm planering och TEAMwork föräldrar emellan kommer man mycket långt med!
  Plan ahead som du själv också sa och jobba tillsammans för att underlätta för varandra.
  Om ni inte tex varje vecka har möjlighet att beställa mat hem så kan du ju gå på dagarna med Aaron till butiken för att underlätta för resten, de betydligt mycket lättare att fara till matbutiken med bara 1 unge.
  Samma gäller ju städande och matlagning, mycket lättare för dig att göra det under dagarna då du bara har ett barn att sköta och på så sätt kanske lätta för mannen och storisarna om de gjort då de kommer hem så kanske de kan äta tillsammans genast och sen kan du fast gå på jumppa el lenkki om de något du vill?
  Teamwork så att ni hjälper o stöder varandra och kräver inte för mycket, allt ”arbete” kanske inte går 50/50, men de ju inte heller realistiskt.
  Allt har ju med val och prioritering att göra, ingenting är omöjligt men hur mycket av din egen tid är du villig att ”offra” för familjen?

  Puss på er familj!

 2. Hyvä Jenni! Kunnon Robotti-imuri,jonka laitat päälle kun poistut kotoa,Se imuroi päivittäisroskat ja pölyt. sillä aikaa.Kuulemma hyvä. vekotin.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s