Zipit!

Vi har äntligen fått en våningssäng i Elvins rum. Det är meningen att barnen skall sova i samma rum och ett rum blir ett lekrum i nya huset. Vi hade beställt våninggsängen redan en tid sedan och fick den färdig förra veckan. Elvin sover redan i övre sängen men Leona har inte ännu ”flyttat in”. Sängen är från estninska Suwem, modellen heter Liisa. Alldeles lämplig för två små syskon.

Det jag gått och funderat på var sängöverkasten till våningssängen. Hur skall man få sängarna bäddat fiffigt och dessutom hitta snygga överkast. Råkade som tur på finska Bedit och deras superfiffiga Zipit sängöverkast. Dagtäcket består av ett botten och ett lock och innuti ryms madrassen, dynan och täcket. Det är bara att öppna locket och rulla bort det i fotändan. Allting går att gömma på några sekunder. Älskar såna här ”fiffiga vardagslösningar”!

Barnens säng ser nu prydlig ut och man kan lätt ta bort madrassen och leka eller hoppa på den. Dragkedjan glider lätt och jag tror att vår 3,5-åring kan snart bädda sin säng själv, om han bara skulle vilja.

Materialet på dagtäcket är tjockt, verkar vara av bra kvalitet och det är fint sytt. Man får själv välja måtten till sina madrasser, färgen och dragkedjans färg. Det är lätt att välja mått och färg på täcket från nätbutiken. Rekommenderar varmt, jag är jätte nöjd! Kommer ännu att behöva lite färggranna dynor i sängen och en gardin åt Leona i ”nedre våningen” så blir det riktigt mysigt!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s