Nya huset

Ja-a,nu vågar man väl äntligen avslöja något smått om nya huset som vi kommer att flytta till senast i januari. Det är ett helt nytt egnahemshus hus som vi tycker har den perfekta bottenlösningen, i ett plan dessutom, 127m2 bestående av 5 rum+kök+hemvårdsrum (med ingång utifrån!)+bastu+2 wc, samt ett jättestort varmt skjul och stor gård. Som bonus en gemensam lekplats med de 3 andra husen. Precis det vi letat efter en längre tid redan. Huset är i Mankans och blir alltså färdigt i kanske redan i december, men senast januari. Needless to say att vi är helt sjuuukt ivriga över detta (+ den fina nya babyn) och över att flytten denna gång kommer att gå smidigare än senast.

Här är några bilder på huset, dock bara ritningar, eftersom huset inte är färdigt ännu…Vi har besökt bygget ett par gånger och det har varit spännande att få följa med hur det framskrider.

Under veckan hann vi också besöka Keittiömaailma i Esbo, där vi träffade projektledaren som varit med och planerat dessa hus och valt alla materialen. Vi hade möjligheten att ännu påverka vissa grejer och då blev detta husköp mera konkret och verkligt för oss.

Köket kommer att bli helt vitt med grått stengolv som även finns i tamburen. Vi fick se hurdana gliddörrar det kommer till klädskåpen i varje sovrum, av vitt glas och hurdan brasan i vardagsrummet blir. Vi gick igenom hur hemvårdsrummet/bastun/badrummet kommer att se ut samt toaletterna. Det blir superfint!

Nu gäller det väl bara att få igång vardagen på något sätt, då pappa skall på jobb nästa vecka och sedan om någon månad eller så kanske lite börja packa ihop saker. Januari, som annors inte är min favoritmånad, kommer kanske inte att bli så tråkig…

Stilen på köket är denna ”A la carte” (Keittiömaailma) men i vitt alltså.

Här är bild på hur köket kommer att se ut…

Stooort tack åt min härliga man & pappan i huset som städat inför visningen som en dåre och fixat allting gällande nya huset&flytten och dessutom skött om de äldre barnen…PUSS!

Annonser

15 thoughts on “Nya huset

    • Han som planerat inredningen hade nog ganska långt redan valt materialen, som råkade just vara ”vår stil” dvs modernt och stilrent. Det är bara några detaljer som vi ville ändra på, som att t.ex. ha stengolv i köket istf parkett=mera praktiskt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s